Voće koje morate jesti svaki dan za zdravo srce

Želite li se pobrinuti za zdravlje srca, svakako uključite ovo voće u prehranu. Voće koje brine o zdravlju srca Riječ je o brusnicama, a u tu svrhu potrebno ih je svaki dan pojesti 100 grama. Pokazuju to rezultati istraživanja znanstvenika u Londonu.

Svakodnevna konzumacija brusnica ključ je dobrog zdravlja srca. Mjesec dana, muškarci u istraživanju konzumirali su 100 grama ovog voća svaki dan. Kao rezultat toga, njihov rad srca pokazao je vidljive znakove poboljšanja. Istraživači tvrde da ovo voće bogato antioksidansima ima pozitivan učinak na dotok krvi u arterije. Učinak njegove konzumacije može se vidjeti tek nakon dva sata.

Brusnice su dugo bile predmet sve većeg znanstvenog interesa, posebice u promicanju zdravlja srca. Vjeruje se da ovo voće sprječava upalu i štiti stanice od oštećenja. Prethodne studije su pokazale da borovnice mogu spriječiti infekcije mokraćnog sustava i smanjiti rizik od bolesti desni, čira na želucu i raka.

No, liječnici preporučuju jesti svježe brusnice ili zgnječene blenderom, ali ne piti sok od brusnice, koji obično ima puno šećera. Važno: Članak je samo informativnog karaktera i podaci u njemu ne mogu zamijeniti konzultacije s liječnikom ili nutricionistom, kao ni za samoliječenje!

Objavljeno dana