Šest koraka do sjajne šminke

1. Izbjegavajte upotrjebljavati previše

Šminka je izmišljena da bi povećala vaša svojstva, a ne da bi dovela negativnu pozornost na vas. A to je upravo ono što ce nošenje previše šminke napraviti; donijet ce vam previše neželjene pozornosti. Ne nosite previše ičega.

2. Prikladna šminka

Nosite prikladnu šminku ovisno o događaju. Ako idete na plažu tada, naravno, nećete nositi isto šminke kao što nosite kada idete u noćni izlazak. Također, kada ste na danjem svijetlu vaša šminka bi trebala biti svjetlija nego kada ste vani u noći.

3. Premalo ili nimalo šminke

Neke od žena ne nose šminku jer ne znaju kako da ju koriste ili su uplašene od prevelike upotrebe. Počnite polako i dodavajte jedan po jedan proizvod. Najbolje da počnete sa temeljima, maskarom ili ružem za usne. Ako niste navikli nositi šminku, tada nošenje puno odmah na početku može biti malo previše za vas, tako da počnite polako. Ako ste i dalje nesigurni u ovome potražite pomoć profesionalaca.

4. Cjelokupan izgled

Kada ste sa šminkom gotovi trebali biste izgledati prirodno. To znaci izbjegavati boje koje se “sudaraju” ili preklapaju. Ako imate tamnu kožu i kosu tada ćete bolje izgledati sa tamnijom šminkom, a svijetle boje ce vam donijeti “ispran” izgled. Ako su vam koža i kosa svijetli, na vama će bolje stajati svjetlija šminka dok ce vam tamnija donijeti star izgled.

5. Boja kose

Boja vaše kose treba biti u dobrom odnosu sa vašom kožom. Ako imate tamnu kosu i želite dodati boju, koristite sličnu boju. Ako imate svijetlu kosu, koristite svjetlije boje. Kako starite, tako će se i vaša koža i vaša kosa početi prosvjetljivati. Jedna posljednja stvar o boji kose – ako bojate kosu, uvjerite se da ju održavate.

6. I jedna zadnja stvar

Održite šminku svježom svaki dan. Ne dajte da vam šminka izblijedi. Smiješite se!!

Objavljeno dana