Prednosti ugradnje bočnih kamera na automobile

Montaža auto bočne kamere donosi praktične prednosti vozaču pri radu, posebno za velike automobile koji se kreću u uskim urbanim područjima.

Među nadogradnjama automobila, bočne kamere su sve češće, dok su kamere za vožnju unatrag postale standardna oprema na većini modernih automobila današnjice. Trenutno je vrlo malo popularnih automobila opremljeno bočnom kamerom, većina kupaca mora dodano i o svom trošku instalirati ovaj uređaj kako bi uživali u vožnji po gradu.

Bočne kamere su itekako potrebne za velike automobile kao što su terenci, kamioneti, kombiji jer ovi modeli imaju visok položaj sjedenja, veliku širinu vozila, pa je vozačevo promatranje dosta ograničeno.

Kamera za bočni pogled pomoći će vozaču da jasno vidi prepreke sa strane, gdje im je teško točno procijeniti udaljenost vozila do prepreka na cesti.

Ugradnja bočne kamere na automobil je prilično jeftina, valja samo instalirati kameru čiji učinak donosi veliku korist. Kamera treba biti postavljena na retrovizor i prema prednjem pomoćnom kotaču, signalna žica spojit će se na ekran unutar automobila kako bi se slika prikazala vozaču.

Obično će vlasnici automobila ugraditi dodatni zaslon koji se nalazi na strani suvozača tako da mogu promatrati kao da gledaju u smjeru prednjeg kotača na pomoćnoj strani. Ako odaberete ekonomičniju opciju, signalna žica se može spojiti na središnji zaslon, bez potrebe za dodatnim zaslonom. Međutim, integracija sa zaslonom dovest će do toga da će vozač morati manipulirati s više značajki, čime se neće moći brzo nositi s neočekivanim situacijama.

Precizno promatranje udaljenosti na bočnoj strani vozila može pomoći vozaču da lako parkira automobil blizu ruba bez straha da će oštetiti gume, što je iznimno važno za automobile s velikim kotačima.

Ako ne vidite kraj ruba, lako može uzrokovati ogrebotine na kotačima, ili još gore, pokidati gume.

Kamera za bočni pogled ne samo da pomaže vozačima da se približe rubu ceste, već im pomaže i da se pouzdano kreću u uskim ulicama s brojnim preprekama, što automobilu olakšava prevladavanje malih praznina. Za vozila visoke visine kao što su terenci ili kamioni, vozač također može promatrati objekte male visine koji su inače nevidljivi.

Instalacija sustava bočnih kamera puno je jeftinija od kupovine kamera od 360 stupnjeva koja košta i nekoliko puta skuplje. Za dugogodišnje vozače, dodatna bočna kamera je više nego dovoljna za današnje potrebe gradske mobilnosti.

Objavljeno dana