Otkrili su dugo čuvanu tajnu – japansku dijetu za mršavljenje

Proljeće je pravo vrijeme da izgubite kilograme koje ste dobili u jesen i zimu. Tijekom hladnih godišnjih doba kretanje je ograničenije, a hrana koju jedemo puno je hranjivija nego ljeti. To je preduvjet za povećanje težine. Prekomjerna tjelesna težina je, s druge strane, loša za vaše zdravlje.

Stoga, sat ranije morate poduzeti mjere za ulazak u normu. U posljednje vrijeme puno se priča o japanskoj dijeti za mršavljenje, koja se dugo skrivala. Sami Japanci su prilično asketski ljudi, pa odmah postaje jasno da će njihov sustav mršavljenja biti strog, ali učinkovit. Ako težite savršenoj figuri i spremni ste ograničiti unos hrane, onda će vam ova metoda pomoći.

Ako se pridržavate pravila 13 dana bit će moguće izgubiti oko 8-12 kilograma. Koja je hrana dopuštena Vrijedi se pripremiti za činjenicu da ćete se u roku od dva tjedna nakon gubitka težine morati strogo suzdržati od svega. Dozvoljene namirnice su riba, piletina bez kože, dijetalna govedina, kokošja jaja, kupus i neko drugo povrće.

Zapamtite da su sol, šećer, pa čak i začini zabranjeni. Okus jela možete poboljšati samo uz pomoć limunovog soka i visokokvalitetnog maslinovog ulja. Dopušteni su samo kefir, voda, čaj i kava bez šećera.

S vremena na vrijeme možete piti i mineralnu vodu. Alkoholna pića (čak i crno vino) su isključena tijekom dijete. Kakav bi trebao biti uzorak jelovnika Ako želite postići brze rezultate, tada morate značajno smanjiti veličinu porcije. Ako ste prethodno konzumirali 2000 kcal dnevno, kalorije bi trebale pasti na 1000 kcal. Možete popiti šalicu kave za doručak . Nekoliko puta tijekom dijete možete si priuštiti tost od raženog kruha. Za ručak možete poslužiti kuhana jaja (ne više od dva), ribu, meso, perad. Večera treba biti lagana – poželjna je mrkva s maslinovim uljem, voće ili kuhani kupus.

Na kraju dana možete se razmaziti čašom kefira. Stručnjaci smatraju da je ovakav pristup mršavljenju iznimno strog, pa nije primjeren osobama koje imaju ozbiljne zdravstvene probleme. Unatoč impresivnim rezultatima, japanska dijeta se ne može prakticirati dulje od 13 dana. Prehrana se ne može nazvati uravnoteženom, pa se mogu pojaviti zdravstveni problemi.

Objavljeno dana