Obojite svoju odjeću pravom porukom

Odabir boje odjevnih predmeta i stil oblačenja govori o određenim karakteristikama svake osobe. Boje koje više izabirate i koje vam više odgovaraju otkrivaju vaš karakter. Žutu boju vole da nose osobe pune samopouzdanja koje vole na sebe da privuku pozornost. One su uvijek u centru pažnje i djeluju smirujuće na okolinu zbog pozitivne energije kojom zrače.

Ljubičastu i ružičastu boju će odabrati brižne osobe koje vole ženstveniji stil odijevanja. Za ovakve kombinacije odlučite se oni koji su blagi i uvijek pristupačni ali zbog toga krhki i neodlučni.

Bijelu, sivu i crnu odjeću nosite na važne poslovne sastanke jer one odaju profesionalnost, učinkovitost i profinjenost.

Ovo su osobe koje ne vole mnogo bliske kontakte i u svom odnosu sa ljudima su strogo poslovne.

Crvena boja je boja fatalnih žena i energičnih muškaraca.

Roho – jarko crvena boja u velikim količinama odaje dojam prevelikog samopuzdanja ili čak agresivnosti.

Vedro raspoloženje i opušten, pomalo neradnički duh je utisak odjeće zelene boje.

Ukoliko na poslu želite da izbjegnete obaveze ili pak da se uklopite u novi kolektiv slobodno odjenite odjeću zelene boje.

Na kraju plava, iako podsjeća na nebesko plavetnilo ne vodi nas svojim utiskom u visine. Ovo je boja razumnih osoba sa realnim očekivanjima. Međutim, ponekad u tamnijim kombinacijama može da izazove utisak osobe koja je spremna na rizik. Nakon što ste upoznali koje poruke šalje određena boja odjeće sigurno ćete razmisliti koju ćete kombinaciju boja odjenuti za dugo iščekivani intervju za posao ili čak sastanak sa nekom novom važnom osobom.

Objavljeno dana