Blogovi – sloboda misli i izražavanja

Pisac koji piše i održava blog je bloger, a časopis koji on čini dostupnim na webu je blog. Većina blogova je poput osobnih dnevnika s materijalom koji se pojavljuje kronološkim redoslijedom. Blog je također i forum za razmjenu ideja i mišljenja jer čitatelj može, zauzvrat, ako želi napisati svoje komentare na blog. Ova inovacija osobnog izražavanja ima svoj vlastiti leksikon i brzo se pojavljuje kao novi način komunikacije.

Od svog osnutka oko 1994. godine, bloganje je evoluiralo od osobnih pogleda i dnevnika do blogova s vijestima i komentarima. Pitanje je jesu li blogovi samo nasumične misli i osobni izrazi ili su slični tradicionalnom novinarstvu s dobrim izvorima?

Blogovi prožimaju dva svijeta u svijetu talk showa, bilo da se radi o radiju ili televiziji i izvještavanju. Baš kao što je SMS jasno prodro u evoluciju jezika, bloganje će revolucionirati novinarstvo. Ono što bloganje stavlja u prvi plan je nesputana sloboda izražavanja. Pisci daju polet svom unutarnjem glasu i baš kao što su to činili srednjovjekovni pisci iz razdoblja revolucije, nedvosmisleno iznose ono što percipiraju kao činjenice. Češće nego ne, informacije ne sadrže urednici ili politička opredjeljenja ili pokroviteljstvo ljudi na vlasti. Bloganje je zaokupilo maštu mladih i starih, a etablirani pisci, odvjetnici, tehničari i drugi profesionalci koriste ovu aveniju da “šire svoje misli i riječi”. Bloganje je na brzom putu i zauzelo je mjesto u “novinarstvu mišljenja”. Mnogi ga smatraju oblikom samoproglašene neovisnosti.

Uz bloganje sve što trebate učiniti je pretvoriti svoja razmišljanja ili vatru i sumpor u pdf datoteku i prenijeti je kako bi svi zainteresirani mogli pogledati. Prošla su vremena kada ste morali kucati na vrata urednika i izdavača da bi se vaš rad objavio. A ako je vaš blog popularan, mogli biste privući milijune čitatelja svaki dan.

Zabrinutost ozbiljnih novinara je da blogovi mogu biti pristrana mišljenja i sadržavati netočne informacije. Ipak, blogovi sadrže skeptične analize, kritičke komentare i alternativne perspektive koje rijetko razotkriva mainstream novinarstvo. Vrlo često u situacijama nemira i rata blogovi oživljavaju osobna, šarena i iskustva iz prve ruke. Nisu svi blogovi nasumični, a pisci često pružaju izvore i poveznice kako bi čitatelji mogli provjeriti činjenice. Iznenađujuće je da se danas često najnovije vijesti mogu pronaći na blogovima ranije nego u tradicionalnim medijima. I mnogi blogeri stekli su za sebe veliki ugled u svom području. Bloganje prema zakonodavcima mora se pobliže pozabaviti aspektima povjerenja, vjerodostojnosti, integriteta, transparentnosti i etike. Mnogi blogeri smatraju da je sama osnova: otkriti sve relevantne informacije i nikada ne navoditi kao činjenicu ništa osim istine; dati poveznice na činjenice koje su prisutne na internetu; javno ispravne dezinformacije; zabilježiti upitne i pristrane izvore i mišljenja. Sloboda se mora uživati i ne zloupotrebljavati. Prema mišljenju stručnjaka, web blogovi bi trebali nadmašiti web stranicu. Bloganje, stvaranje čiste ljubavi prema pisanju i mišljenjima, sve je spremno za uspostavljanje novih trendova u novinarstvu. Daje krilo slobodi misli i pisane riječi.

Postoji mnogo načina da svoj blog učinite uspješnim. Pisci blogova ulažu mnogo posla u svoje pisanje i uglavnom žele da ih čitatelji posjete. No, čitateljima na internetu postoje tisuće blogova. Ako želite da vaš blog bude uspješan, onda morate razmotriti što vaš čitatelj želi. Blog je jednostavan i trenutan način da podijelite svoje misli i osjećaje s čitateljima. Lako je izgraditi čitateljstvo za svoj blog kada ste spremni podijeliti svoje pisanje s drugima. Budući da postoji toliko mnogo drugih blogova na internetu, ako želite da vaš blog bude uspješan, važno je pomoći svom blogu da se izdvoji od tisuća drugih blogova koji su dostupni čitateljima. Nekoliko jednostavnih savjeta može pomoći da vaš blog bude uspješan.

Dopuštanje čitateljima da ostavljaju komentare izvrstan je način da svoj blog učinite uspješnijim. Čak i ako objavljujete nasumične misli o svom danu, osjećat ćete se uspješnijim ako znate da netko čita vaš rad. Uspješan blog omogućit će svojim čitateljima da ih kontaktiraju putem e-pošte ili putem okvira za komentare na web mjestu. Osim toga, uspješan pisac bloga može pridobiti više čitatelja radeći isto za druge pisce. Posjećivanjem drugih blog stranica i objavljivanjem komentara, pisac može potaknuti druge da čitaju njihov blog. Osim toga, vaši će se čitatelji osjećati važnima i uključenima kada lijepo odgovorite na njihove komentare. Čak i ako netko negativno odgovori na vaše pisanje, uspješan bloger će i dalje zahvaliti čitatelju na njegovom ili njezinom mišljenju. Komunikacija je izvrstan put do uspješnog bloga.

Drugi način da svoj blog učinite uspješnim je da pogledate unatrag. Trag natrag je sustav koji se koristi za obavještavanje pisca kada drugi pisac piše o svom blogu. Zvuči zbunjujuće, ali je stvarno jednostavno. Ako čitate blog nekog drugog i odlučite iz bilo kojeg razloga pisati o tom blogu na svom vlastitom blogu, zapis unatrag će drugom piscu reći o vašem blogu. Obično će to dovesti do toga da pisac čita vaš blog i može se razviti u komunikaciju. S vremenom možete čak i povezati blogove i dijeliti čitateljstvo. Praćenje natrag također može povećati količinu prometa na vašem blog mjestu.

Uspješni pisci blogova također dobro koriste ploče s oznakama. Oznake su veze koje čitatelju pomažu da se brzo kreće kroz stranicu. Koristeći ključne riječi, blog može zajedno navesti sve unose koji sadrže određene ključne riječi. Kada čitatelj želi čitati o toj jednoj temi, samo treba pogledati ploču s oznakama i odabrati ono što ga zanima. Označavanje se toplo preporučuje za pisce blogova koji žele povećati promet na svojoj web stranici. Ovo je također važna značajka za poslovanje. Neće sve web-lokacije za hosting blogova nuditi ovu značajku, ali se može preuzeti na većinu blog stranica. Kada koristite ovu značajku ili bilo koju značajku koja uključuje veze na druge blogove ili web stranice, uvijek je dobra ideja provjeriti veze kako biste bili sigurni da rade. Čitatelji će postati frustrirani kada veze dostupne na vašoj stranici ne budu dobre.

Drugi način do uspješnog bloga je pisati o onome što vaš čitatelj želi čitati. To se može lako učiniti kada se možete povezati s drugim ljudima sa sličnim interesima. Na primjer, ako ste mama koja ostaje kod kuće i želite pisati o svom životu s dvogodišnjakom, ne pokušavajte pridobiti čitatelje koje zanima samo briga o kućnim ljubimcima. Posjetite roditeljske zajednice i zajednice i pozovite druge s istim interesima da posjete stranicu. Osim toga, provjerite je li vaša web-lokacija uređena zbog pravopisnih pogrešaka prije objavljivanja i jeste li često ažurirali svoju web-lokaciju. Ako ne ažurirate svoj blog redovito, dovest ćete do gubitka čitatelja na drugim stranicama koje se ažuriraju. Također pogledajte web-lokacije za hosting blogova koje eliminiraju dosadne oglase ili skočne prozore na zaslonu. Većinu vremena možda ćete morati platiti malu mjesečnu naknadu za ove stranice bez oglasa, ali ako želite povećati čitateljstvo, to može biti mala cijena.

To čini ovaj novi oblik komunikacije na neki način tajanstvenim, no BLOGOVI postoje već neko vrijeme i tek su nedavno prepoznati kao VRLO vrijedna imovina za internetske trgovce. “BLOG” (AKA Web Log) po definiciji je: Kombinacija online dnevnika i/ili knjige gostiju. Registrirate se za bloger račun, a zatim unesete željene podatke na svoju web stranicu. Zatim ga možete postaviti tako da samo vi možete postavljati unose na njega ili tako da svatko može. Tada možete voditi privatni dnevnik ili možete imati mjesto gdje se vaši čitatelji mogu okupiti i upisivati jedni drugima ili vama.

Da bismo to još više pojednostavili, recimo da su BLOGOVI mjesto na koje možete otići i objaviti svoja osobna razmišljanja koja možete podijeliti sa svojim pretplatnicima i/ili čitateljstvom i dobiti povratne informacije.

Sada, u svrhu ovog članka, sada kada znate pravu definiciju “Bloga”, podijelit ću s vama neke razloge ZAŠTO oni postaju široko priznat “ELEKTRIČNI ALAT” za internetske trgovce širom svijeta.

Sjajan način da ostanete u kontaktu sa svojim pretplatnicima.

Blogovi su izvrstan način da ostanete u kontaktu sa svojim pretplatnicima i/ili čitateljstvom i gradite redoviti promet čitateljstva u vašoj maloj zajednici gdje možete komunicirati s njima. Također pomaže u izgradnji odnosa, što će zauzvrat pomoći u razvoju tog POVJERENJA u vas, vaše proizvode i/ili usluge koje preporučujete.

Sjajan način da dobijete “povratne informacije”

Blogovi su izvrstan način da dobijete povratne informacije od vaših pretplatnika/kupaca jednostavno zato što imaju mogućnost ostaviti komentare na svaku “objavu” koju objavite, što će vam onda pomoći da pronađete ono što traže da VI izgledate kao “heroj ” u to oko i stavljaš $Money$ u džep.

Kada se prijavite za svoj Blogger račun, dobivate područje za postavljanje vašeg “osobnog profila” gdje možete navesti svoju glavnu web stranicu i URL, plus sve druge osobne podatke koje želite podijeliti i koji će biti prikazani na vašem Blog.

Ovo je vjerojatno JEDNA od najvećih prednosti za blogove jer imate mogućnost objavljivanja informativnih informacija u obliku “članaka i/ili recenzija” za svoje pretplatnike i/ili čitateljstvo zbog čega ćete izgledati kao stručnjak za tu temu i dati imate TRENUTNU vjerodostojnost u očima vašeg čitatelja.

Tako je, dobivate vlastiti URL koji možete koristiti u svim svojim promocijama i/ili na svojoj osobnoj web stranici ako je imate. Ova je značajka izvrsna, posebno za ljude koji tek počinju, a još nemaju vlastitu web stranicu.

Objavljeno dana